Previous
Next

Дәмді Малибу салатын жасаймыз

малибу салаты, салап суреті, салат жасау, дәмді салат,Салат жапырақшасы,Колбаса,тауық еті,Сыр,Кептірілген нан,Сухари,Майонез

Бүгін біз Малибу салатын жасап үйренетін боламыз. Жасалуы өте жеңіл әрі жылдам дайындалады. Бізге салатты жасау үшін қажет болады: Салат жапырақшасы Колбаса немесе тауық еті Сыр Кептірілген нан (Сухари) Майонез Салат жапырақшасы. Колбаса немесе тауық еті. Сыр Кептірілген нан (Сухари) Қажетті заттардың барлығын турап, үстіне майонез құямыз. Үстінен аздап тұз себуді…

Корей асханасының тағамы — Кимбап жасау

корей асханасы, Кимбап жасау, дәмді Кимбап, Кимбап жасау жолы

Бүгін мен сіздерді корей асханасының танымал тағамы «Кимбаптың» жасалу жолымен таныстырмақпын. Кимабап дайындау үшін бізге қажет болады: Нори жапырақшалары Піскен күріш Қияр, сыр, краб таяқшалары, балық, колбаса т.б. Кимбаптың бір ыңғайлы жері оның ішіне үйдегі тоңазытқыштан табылатын кез-келген көк-өністер мен балық, колбаса, сыр сынды өзгеде тағамдарды сала беруге болады. Алдымен…

Цезарь салатын жасауды үйренеміз

Цезарь салатын жасап үйренеміз

Бізге қажет азық-түліктер:  көк жапырақ (листья салата) тауық еті қызанақ сыр майонез сухариктер. Дайындалу жолы: Көк жапырақты соломка қылып алып үстіне піскен тауық етін және қызанақты шаршы етіп (кубиком) тураймыз. Ыдысқа бірінші көк жапырақты саламыз, үстінен тауық етін салып оны қызанақпен араластырамыз. Бетіне майонез жағып, сырды теркадан өткіземіз. Ең соңында сухарикиді…

Шие тосабымен бәліш (пирог) жасап көрейік

Шие тосабы, шие вареньесі, тәтті бәліш, бәліш жасау, бәліш рецепті

Бұл тағамды жасау үшін: 0.5 кг ұн 500 гр маргарин 3-4 жұмыртқа 1 кесе құмшекер тұз, ашытқы, мак 1л сүт шие тосабы Алдымен ұнға маргарин мен жұмыртқа қосып, илейміз. Әбден езіліп иленгеннен кейін қант, тұз, ашытқыны қосып, жылы сүтпен илейміз. Бәрін илеп болған соң, үстін орамалмен жауып, жылы жерге қойып, қамырды…

Палау жасауды үйренейік

Плов жасау, палау жасау, плов, палау, плов етпен, палау етпен, палау күріш, күріш тағам

Палау жасау үшін: 1-кг сары сәбіз 2-3 бас пияз 1-кг күріш Пісте майы шамалап 250-300 гр қой еті Тұз Зіре дәм беруші Бояу Алдымен қазанға май құйып қыздырып, етті турап саламыз. Жақсылап қуырып болған соң, үстіне пияз саламыз. Оны да жақсылап қуырып, ендң сәбізді салып қуырамыз. Біраздан кейін үстіне су…

Хала дәмді самса нанын жасайық

Хала ,самса, нан

Бізге қажет ингредиенттер: 300 гр. жылы сүт 3 ас қ. сұйық май 1 жұмыртқа 2 ас қ. шекер 1 шәй қ. тұз 1 ас қ. дрожь 2 ас қ. бал 3 ст. ұн Үстінен себуге: жұмыртқаның сарысы мак Жоғарыдағы ингредиенттермен қамыр илеп, жылы жерге 1,5-2 сағатқа қойып қойыңыз. Қамырыңыз ашыған…

Тұзды самса жасайық

тұзды самса,Слоеная самса, самса жасау

Қамыры: ұн + тұз + су. Қамырды илеп, жұқалап жаю керек те, үстіне ерітілген сары майды жағу керек. Орап, самса үлкендігіне қарай кесіп, дайын қамырды кем дегенде 1-2 сағат мұздай жерге қою керек. Ішіне: сиыр етінен фарш + асқабақ + пияз + сарымсақ + қара бұрыш пен тұз. Қалаған формада орап, үстіне…

Наурыз көже жасаймыз. Ұлттық тағам

Ұлттық тағам, наурыз көже, дәмді көже

Жыл басы 22 Наурыз жақындағанда әрбір үйде келер жылғы тоқшылық пен ырыс, құттың жоралғысы ретінде дастарханға өзгеде ұлттық тағамдармен қоса міндетті түрде Наурыз көже пісіріледі. Түрік халықтарының ұғымында жеті саны қасиетті саналғандықтан Наурыз көжеге жеті дәм қосылады. Ата-бабаларымыздың айтуы бойынша бұл күні Наурыз көжені тойып ішкен адам жыл бойы молшылық…

Жарма ұнтағы арқылы ботқа жасайық

Жарма ұнтағы ,ботқа,микратолқынды пеш

Ботқа жасау үшін бізге: — 2 ас қасық жарма ұнтағы (ор.манка) — 2 ас қасық қант — 1 стакан салқын сүт — 1 шәй қасық сары май керек Шұңғыл ыдысқа жарма, қант және сүт қойып, қант ерігенше араластырыңыз. Енді ыдысты 1.5 минут 750С макротолқынды пеште қайнатыңыз. Ыдысты шығарып, ботқаны араластырыңыз. Сары…

Столичный кексін жасап үйренейік

Столичный кексі, кекс жасау, дәмді кекс

Бізге қажет нәрселер: 250 гр сары май 3 жұмыртқа разрыхлитель 200 гр қант 250 гр ұн қант пудрасы (үстіне себу үшін) қара мейіз Алдымен сары майды жақсылап ерітіп, араластырыңыз. Қант қосып, ол толық ерігенше араластыруды жалғастырыңыз. Осы қоспаның ішіне бір-бірден жұмыртқа жарыңыз. Ұн мен разрыхлительді електен өткізіп, қасықпен жайлап қоспамен…